S.B.S Panama 2008 – Mikael Forster Sweden Exclusive
This is the second release in the Swedish Rum Nerd series, where we dedicate each release to a Swedish rum enthusiast, who has done exceptional work to promote and elevate the rum category in Sweden. The series is always released as a single cask exclusively for Sweden and will not be sold anywhere else.
Mikael has always been one of the most active, enthusiastic, and positive people in the Swedish rum community. He’s been around for what seems like a lifetime and has touched more people than most with his passion for rum. Mikael is a dedicated rum lover, drinker, collector and has his own private casks, but most important of all, Mikael believes in sharing.
Mikael Forster
Intresset för rom tog fart då jag mötte 1423 och Joshua Singh på Berlin Rumfest 2015. Att 2023 få släppa denna underbara Panamarom i SBS-serien tillsammans är en ära för mig!
Född 1955 i Stora Kopparberg Falun, uppväxt i västra Göteborg, Efter 45 är till sjöss i handelsflottan, drygt 30 år som teknisk chef, gick jag i land och tog ut pension då jag fyllde 62. Bor sedan 1984 i Surte norr om Göteborg, gift och har tre barn och tre barnbarn. Som ung älskade jag att segla, både havskappsegling och med egen båt: OK – jolle. Idag är mina intressen film, modellbygge, lego och hammabio. Tycker om att gå på konserter och festivaler, då gärna i hårdrockens tecken!
Mitt intresse för rom fick jag av misstag för ung 10 år sedan då jag råkade hälla upp ett glas mörk rom istället för en whisky! Sedan var det kört…..
Min första rom provning eller test hemma var ihop med svågern och grabben. 18 olika rom provades. Resultatet blev sex vi älskade, sex “njaaa” och sex stycken “no more”.
Nu ti år senare är det i princip helt omvänt, dvs det söta segmentet är nu ett minimum och istället är det Guyana, Jamaica annat mer tyngre.
En av mina favorit är: Worthypark 12 year.
Intresset för rom tog rejäl fart då jag, vi, mötte Joshua Singh och 1423 på Berlin Rumfest 2015.
I början köpte jag på mig det mesta högt å lågt. Idag är det mer selektivt och sådant jag vill ha och vet är kvallitet och gott.
Köper väldigt gärna S.B.S. då dessa i mitt tycke håller hög standard samt finns i ett brett urval från många hörn av vårat klot.
Tycker det är spännande att prova nytt samt i viss mån experimentera, tex nu då vi har ett fat som är mättat med “svarta vinbär” från Köpings Musteri och sedan fyllt med rårom från Martinique. Vi har även två fat liggandes hos 1423 med mycket spännande innehåll, väntandes på att bli buteljering.
Bjuder gärna mina vänner och bekanta på den rom jag har i mina skåp. Gör så gott jag kan med att dela med mig av tips och smakråd till både nybörjare och andra innomromens värld som vill lyssna. Försöker leva efter ett måtto som en vän i Stockholm uttryckte det för några år sedan: “Sharing is caring”.